Translate

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Οι Προφητείες για τον Χριστό!..

Τι αναφέρουν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι για τις βιβλικές, αλλά και τις ελληνικές προφητείες περί Ελεύσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού!..Η πρώτη από αυτές τις προφητείες, που αναφέρονται μέσα στην Βίβλο, ειπώθηκε μετά την «ανταρσία» στην Εδέμ. Βρισκόταν ενσωματωμένη μέσα στην κρίση του Θεού την οποία απηύθυνε στο φίδι. Ο Θεός είπε: «Και έχθραν θήσω ανά μέσον σου και ανά μέσον της γυναικός και ανά μέσον του σπέρματός σου και ανά μέσον του σπέρματος αυτής• αυτός σου
τηρήσει την κεφαλήν, και συ τηρήσεις αυτού πτέρναν». (Γεν. Γ' 14, 15).

«Και καλέσεις το όνομα αυτού Ιησούν
αυτός γαρ σώσει τον λαόν αυτού από
των αμαρτιών αυτών» (Ματθ. 1, 21).
Πριν γεννηθεί ο Ιησούς, είχαν καταγραφεί γι' αυτόν δεκάδες θεόπνευστες προφητείες. Το γεγονός αυτό το διαπιστώνουμε και μέσα στην Καινή Διαθήκη όταν ο απόστολος Πέτρος έλεγε τον Κορνήλιο, «Εις τούτον πάντες οι προφήται μαρτυρούσιν» (Πραξ. Ι' 43) Ο ρόλος του Ιησού σχετικά με την αγνή λατρεία τονίζεται σε τέτοιο βαθμό στη Βίβλο ώστε ένας άγγελος είπε στον απόστολο Ιωάννη: «Τον Θεό λάτρευσε• γιατί ο σκοπός που γίνεται έμπνευση προφητειών είναι να φερθεί μαρτυρία για τον Ιησού» (Αποκάλ. ΙΘ' 10).
Η πρώτη από αυτές τις προφητείες, που αναφέρονται μέσα στην Βίβλο, ειπώθηκε μετά την «ανταρσία» στην Εδέμ. Βρισκόταν ενσωματωμένη μέσα στην κρίση του Θεού την οποία απηύθυνε στο φίδι. Ο Θεός είπε: «Και έχθραν θήσω ανά μέσον σου και ανά μέσον της γυναικός και ανά μέσον του σπέρματός σου και ανά μέσον του σπέρματος αυτής• αυτός σου τηρήσει την κεφαλήν, και συ τηρήσεις αυτού πτέρναν». (Γεν. Γ' 14, 15).
Αυτή ήταν η πρώτη προφητεία, που αναφερόταν, ασφαλώς, στον ερχομό του Χριστού, που θα συνέτριβε την κεφαλήν του όφεως (του διαβόλου, δηλαδή). Είναι φανερό ότι ο Ιησούς, κατά κύριο λόγο, είναι «το σπέρμα της γυναίκας», αυτός που συντρίβει το κεφάλι του φιδιού με τέτοιον τρόπο μάλιστα, ώστε τελικά ο Σατανάς συντρίβεται για να μην υπάρχει πια.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλες προφητείες.

Επτακόσια περίπου χρόνια πριν από τη γέννηση του Ιησού, η Βίβλος ανέφερε ονομαστικά ότι η Βηθλεέμ θα ήταν ο τόπος της ανθρώπινης γεννήσεως του Σωτήρος Ιησού, αλλά απεκάλυψε επίσης ότι αυτός θα ήταν κάποιος που ήδη είχε υπάρξει «από ημερών αιώνος» από τον καιρό που είχε δημιουργηθεί στον ουρανό. (Μιχ. Ε' 2)
Ο χρόνος της εμφανίσεως του Ιησού σαν Μεσσία, είχε προειπωθεί μέσω του προφήτου Δανιήλ. (Δαν. Θ' 24-26) Και όταν βαπτίσθηκε στον Ιορδάνη ποταμό, μία φωνή από τον ουρανό βεβαίωσε την ταυτότητά του. (Ματθ. Γ' 16, 17). Γι’ αυτό, ο Φίλιππος, αφού έγινε ακόλουθος του Ιησού, μπορούσε να πει με πεποίθηση: «Εκείνον τον οποίον έγραψεν ο Μωϋσής εν τω νόμω και οι προφήτες ευρήκαμεν, Ιησούν τον υιόν [μέσω υιοθεσίας] του Ιωσήφ τον από Ναζαρέτ»—Ιωάν. α' 45.
Από τότε κι έπειτα, οι ακόλουθοι του Ιησού έφτασαν να κατανοήσουν ότι κυριολεκτικά δεκάδες προφητείες γι' αυτόν υπήρχαν μέσα στις θεόπνευστες Γραφές. Μετά το θάνατό του και την ανάσταση του, αυτός προσωπικά διερμήνευεν εις αυτούς τα περί εαυτού γεγραμμένα εν πάσαις ταις γραφαίς: «Και αρξάμενος από Μωϋσέως και από πάντων των προφητών διερμήνευεν αυτοίς εν πάσαις ταις γραφαίς τα περί εαυτού» (Λουκ. ΚΔ' 27).

Μέσω του Ιησού όλες οι υποσχέσεις του Θεού στο ανθρώπινο γένος, όλα τα πράγματα που τόσο θερμά ποθούμε, θα εκπληρωθούν (Β' Κορ. Α' 20).
-->
Ίσως, όταν για πρώτη φορά διαβάσουμε μερικές από αυτές τις προφητείες να ρωτήσουμε, όπως και ο Αιθίοπας ευνούχος: «Περί τίνος λέγει τούτο ο προφήτης;». Αλλά ο ευνούχος δεν αδιαφόρησε όταν έλαβε την απάντηση. Αφού άκουσε προσεκτικά την εξήγηση που του έδωσε ο Φίλιππος, κατάλαβε ότι η εκτίμηση για το πώς ο Ιησούς εκπλήρωσε την προφητεία απαιτούσε δράση από μέρους του, και βαφτίστηκε!… (Πραξ. Η' 32-38 Ησ. ΝΓ' 3-9)
Η συνέχεια στο επόμενο…
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου