Translate

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Drones φυτεύουν ολόκληρο δάσος!

Μια ομάδα χωρικών στη Μιανμάρ χρησιμοποιούν τα drones για μια πολύ σημαντική υπηρεσία: να δημιουργήσουν ένα ολόκληρο δάσος, φυτεύοντας μαγκρόβια δέντρα. Η αποκατάσταση ενός κατεστραμμένου οικοσυστήματος είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη εργασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει χρόνια.
Οι χωρικοί στο δέλτα του ποταμού Irrawaddy έχουν φυτέψει 2,7 εκατομμύρια δέντρα για να
αποκαταστήσουν τα τοπικά δάση, αλλά κάποια στιγμή θέλησαν να βρουν έναν ευκολότερο τρόπο για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, αποδοτικότερα και γρηγορότερα. Βρήκαν τη λύση στα drones, φυτεύοντας 100.000 δέντρα σε μία μόνο μέρα.
Για να φυτευτούν πολλά δένδρα, τα drones ακολουθούν μια συγκεκριμένη πορεία: πετούν πάνω από το έδαφος για να χαρτογραφήσουν την περιοχή και να επιλέξουν την καλύτερη θέση για φύτευση. Μια δεύτερη σειρά drones πετάει στη συνέχεια πάνω από την περιοχή και πετάει τους σπόρους στο έδαφος σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έγιναν από τα προηγούμενα drones.
Το σχέδιο φύτευσης αφορά σε 1 εκατομμύριο νέα δέντρα, ενώ εάν όλα πάνε καλά μπορεί να φτάσει μέχρι και 1 δισεκατομμύριο δέντρα στην περιοχή. Στη Μιανμάρ, τα μαγκρόβια είναι ιδιαίτερα σημαντικά επειδή βοηθούν στην δημιουργία ενός οικοσυστήματος για να ζουν τα ψάρια προστατεύοντας παράλληλα τις ακτές από τις καταιγίδες.
-->
Από το perierga
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου