Translate

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Πως η εξάπλωση του χριστιανισμού στην αφιλόξενη Β.Κορέα απειλεί τον Κιμ!

Του Άρη Δημόπουλου

Πρόκειται για μία από τις πιο παράξενες πλην ενδιαφέροντες ειδήσεις που αφορούν τον απανταχού δοκιμαζόμενο χριστιανικό κόσμο και το el.gr πρώτο σας την αναδεικνύει. Πρόκειται για το κεφάλαιο "χριστιανισμός" στην άκρως αφιλόξενη και ξένη Βόρεια Κορέα, που ελάχιστοι έχουν ανοίξει.
Η γενική εντύπωση που υπάρχει για το κομουνιστικό κράτος με το απολυταρχικό καθεστώς της Πιονγιάνγκ, είναι πως οι κάτοικοί του πιστεύουν στον...
δικό τους θεό. Για την ακρίβεια ως "θεός" ορίζεται ο ίδιος ο εκάστοτε ηγέτης του κομουνιστικού κράτους.
Η πίστη σε κάτι διαφορετικό είναι προνόμιο των λίγων στη Β.Κορέα. Ωστόσο ο Χριστιανισμός έχει αποδείξει πως μπορεί να επιβιώσει ακόμη και στα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη.

Ειδικότερα, ο Χριστιανισμός εξαπλώνεται στη Βόρεια Κορέα καθώς λιγότεροι πολίτες θεωρούν τον δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν θεό, σύμφωνα με πηγές της Telegraph.
Χρησιμοποιώντας στοιχεία που βρέθηκαν στην τελευταία έκθεση για την διεθνή θρησκευτική ελευθερία, η οποία συντάχθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο χριστιανικός πληθυσμός στη Βόρεια Κορέα έχει αυξηθεί δραματικά - σχεδόν πενταπλασιάστηκε - από περίπου 37.000 το 2012 σε 400.000 σήμερα.
Μάλιστα τουλάχιστον το 45% των φυλακισμένων από το καθεστώς υπολογίζεται πως είναι χριστιανοί που έχουν διωχθεί για πολλά...αδικήματα, μεταξύ άλλων και για τα πιστεύω τους. 
-->
Παρά ωστόσο τις όποιες διώξεις, φαίνεται πως ο χριστιανισμός ευδοκιμεί στην αφιλόξενη χώρα, τόσο ώστε να απειλεί μέχρι και τον θεοκρατικό χαρακτήρα διοίκησης. Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον καταλήγουν οι ιθύνοντες της παραπάνω έρευνας από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Από το el.gr
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου